Vučić sa šefom austrijske diplomatije

Izvor: Press, 04.Jun.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa šefom austrijske diplomatije

Vučić je prvo, po dolasku u Beč, razgovarao sa austrijskim vicekancelarom i ministrom finansija Mihaelom Špindelegerom.

Kurc je u izjavi Tanjugu uoči dolaska Vučića, rekao da je veoma značajno što radna agenda srpskog premijera, pored političkih, obuhvata i sastanke sa austrijskim biznismenima.

"Izbor Aleksandra Vučića je, prema mom mišljenju, bio važan znak za Srbiju. Postoji jasan plan reformi koje slede i to su sva austrijska preduzeća i Austrijanci koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << žive u Srbiji ocenili kao pozitivan signal za put u budućnost", ocenio je Kurc.

On je izrazio uverenje da razmena mišljenja Vučića sa privrednicima ima smisla, jer, kako je primetio, što je bolja investiciona klima po austrijska preduzeća to će biti moguće otvarati više novih radnih mesta i a time rastu i šanse za privredni rast Srbije.

Vučić će razgovarati i sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom, kao i sa predstavnicima Udruženja industrijalaca, a učestvovaće i na konferenciji Busineš Bridge u organizaciji Senata privrede Austrija-Srbija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.