Vučić sa kardinalom Parolinom

Izvor: RTS, 12.Sep.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa kardinalom Parolinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Njegovom eminencijom kardinalom Pjetrom Parolinom, državnim sekretarom Svete stolice.
Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su o jačanju bilateralnih odnosa, zaštiti i unapređenju ljudskih prava hrišćana i hrišćanskog kulturnog nasleđa, kao i o promovisanju interkulturnog dijaloga i saradnji u multilateralnim okvirima, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice posebno unapređeni dvodnevnom posetom Njegove eminencije kardinala Pjetra Parolina Srbiji u junu ove godine prilikom otvaranja novog sedišta Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metodija.
Vučić je istakao da Srbija visoko uvažava lično angažovanje Njegove svetosti pape Franciska po ključnim međunarodnim pitanjima.
"Izuzetno cenimo snažan doprinos koji Njegova svetost pruža na planu globalne promocije mira, mirnog rešavanja sukoba i zaštite ljudskih prava, kao i ravnomernog ekonomskog i društvenog razvoja, uz poštovanja ljudskog dostojanstva i zaštitu najugroženijih", dodao je Vučić.
Predsednik je naglasio da Vlada Srbije svake godine iz budžeta izdvaja sredstva u cilju unapređenja saradnje sa Rimokatoličkom i drugim crkvama i verskim zajednicama.
U dogovoru sa biskupijama, sredstva se usmeravaju na projekte obnove i izgradnje crkava i crkvenih objekata, projekte očuvanja verskog, kulturnog i nacionalnog identiteta, kao i na unapređenje srednjeg i visokog teološkog obrazovanja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VUČIĆ SA KARDINALOM PAROLINOM: Visoko uvažavamo lično angažovanje pape po ključnim međunarodnim pitanjima

Izvor: Večernje novosti, 12.Sep.2019

Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice posebno unapređeni dvodnevnom posetom Njegove eminencije kardinala Pjetra Parolina Srbiji u junu ove godine Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Vatikanu, razgovarao je sa državnim sekretarom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.