Izvor: RTS, 16.Jun.2021, 17:42

Vučić sa britanskim ministrom odbrane: Srbija će uvek biti čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Bena Volasa i, tom prilikom, rekao da se nada da će, zajedničkim zalaganjem, srpsko-britanski odnosi biti uzdignuti na nivo istinskog partnerstva, kakve smo imali kao saveznici u oba svetska rata.
Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija zainteresovana da osnaži i obogati veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, uključujući i oblast odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Republike.

S tim u vezi je istaknuta važnost zajedničkog angažovanja pripadnika srpske i britanske vojske u okviru Misije UN na Kipru.
Predsednik Vučić je upoznao ministra Volasa i sa povoljnim ekonomskim kretanjima u Srbiji, sa nadom da će biti povećan interes britanskih investitora za ulaganje u našoj zemlji.
Predsednik Vučić i ministar Volas su razgovarali i o globalnim pitanjima, kao i o regionalnoj situaciji.
Ben Volas je istakao da je Zapadni Balkan veoma važan za Ujedinjeno Kraljevstvo, a da Srbija ima najveći značaj za mir i stabilnost u regionu.
"Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan", rekao je predsednik Vučić.
Ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Ben Volas boravi u dvodnevnoj, prvoj zvaničnoj poseti Srbiji. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa ministrom odbrane Velike Britanije: Hoćemo da osnažimo veze

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nada se da će, zajedničkim zalaganjem, srpsko-britanski odnosi biti uzdignuti na nivo istinskog partnerstva, kakve su dve zemlje imale kao saveznici u oba svetska rata, saopšteno je iz kabineta na Andrićevom vencu posle Vučećevog sastanka sa ministrom odbrane...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.