Vučić sa Mondolonijem, ovaj put na drugoj funkciji

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Mondolonijem, ovaj put na drugoj funkciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Republike Francuske Frederikom Mondolonijem.
Aleksandar Vučić je Frederiku Mondoloniju još jednom zahvalio na svemu što je za odnose Srbije i Francuske učinio tokom svog ambasadorskog mandata u Beogradu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je poseta predsednika Makrona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dala novi impuls bilateralnim odnosima.
Francuski diplomata je naglasio da je za predsednika Makrona poseta Beogradu bila posebna i da je dala novu energiju za srpsko-francusku saradnju i ispunjavanje ambicioznih zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, Mondoloni je za naredne mesece najavio posete nekoliko francuskih ministara.
Zvaničnik francuskog Ministarstva spoljnih poslova je preneo i posvećenost predsednika Makrona dijalogu Beograda i Prištine, koju je pokazao i kroz inicijativu da, sa kancelarkom Merkel, organizuje sastanke posvećene tom procesu.
Predsednik Vučić i Mondoloni su razgovarali i o francuskom viđenju proširenja Evropske unije, koje, kako je objasnio francuski diplomata, podrazumeva članstvo Zapadnog Balkana po završetku unutrašnjih reformi EU i ispunjenja uslova od strane zemalja kandidata.
Predsednik Vučić je zahvalio na posvećenosti Francuske ekonomskom razvoju Srbije kroz angažovanje Francuske razvojne agencije, čija je regionalna kancelarija počela sa radom u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mondoloni preneo Vučiću stav Francuske o proširenju EU

Izvor: Danas, 17.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Frederik Mondoloni razgovarali su danas o francuskom vidjenju proširenja Evropske unije, koje, kako je objasnio francuski diplomata, podrazumeva članstvo Zapadnog Balkana po završetku...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.