Vučić sa Li Kećangom uoči Foruma u Davosu

Izvor: RTS, 21.Jan.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Li Kećangom uoči Foruma u Davosu

Srpski premijer Aleksandar Vučić sastao se u Davosu, pre početka Svetskog ekonomskog foruma, sa kineskim premijerom Li Kećangom.
Premijer je rekao da Forumu prisustvuju svi koji imaju odlučujuću ulogu u svetu i zato je to, kako je rekao, prilika da se razgovara i da se predstave hrabre ekonomske reforme koje Vlada Srbije sprovodi, a koje poštuju u celom svetu, prenosi Tanjug.

Stoga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ovo dobra prilika za promociju Srbije, rekao je Vučić.
"Poseban akcenat stavljen je na izgradnju pruge Beograd–Budimpešta i precizno su dogovoreni svi rokovi za taj projekat. Studija izvodljivosti biće završena do kraja aprila, idejni projekat do sredine juna, a izgradnja pruge počinje najkasnije krajem septembra", piše u saopštenju Vlade Srbije.
Premijer Kećang obećao je srpskom kolegi da će kineske kompanije, uz podršku srpskih i mađarskih kompanija, izgraditi prugu za samo dve godine, što znači da će građani Srbije već u drugoj polovini 2017. godine za manje od tri sata stizati do glavnog grada Mađarske.
U saopštenju se dodaje da je Vučić istakao da na Forumu u Davosu učestvuju svi oni koji danas imaju odlučujuću ulogu u svetu i da je to prilika da se sa njima razgovara i da se u Srbiju dovede veliki broj investicija.
"Razgovaraću sa više svetskih lidera, biznismena, predsednika međunarodnih ekonomskih organizacija, što pokazuje da Srbija ima važno mesto u svetu i koliko su poštovane naše hrabre reforme", rekao je Vučić.
Kako se navodi, teme razgovora biće i evropski put Srbije, reforme, podrška Evropske unije, ekonomska saradnja, saradnja u oblasti infrastrukture, modernih tehnologija i drugih oblasti.
"Najvažnije je da je Srbija zastupljena na forumu u Davosu", rekao je Vučić i istakao da je susret sa kineskim premijerom, koji je, kako se navodi u saopštenju, zvezda Svetskog ekonomskog foruma, velika čast za Srbiju.
Tokom dvodnevnog boravka na Forumu u Davosu, koji se održava pod nazivom "Novi globalni kontekst", Vučić će se, kako je najavljeno, sastati sa brojnim svetskim liderima i predstavnicima najvećih kompanija.
Planirani su susreti srpskog premijera sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i potpredsednikom vlade Švajcarske Didijeom Burkhalterom.
Vučić će razgovarati i sa menadžerima najvećih svetskih korporacija sa ciljem da Srbiju predstavi kao dobro mesto za investiranje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.