Vučić sa Hanom: Srbija izložena snažnim provokacijama

Izvor: RTS, 23.Nov.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Hanom: Srbija izložena snažnim provokacijama

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, kojem je preneo da je Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine, ali i da se ponaša ozbiljno i odgovorno.
Aleksandar Vučić i Johanes Han saglasni su da je sada potrebno očuvati mir i stabilnost.

Srbija se, rekao je predsednik Vučić, uvek ponaša ozbiljno i odgovorno, ali je ukazao na to da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izložena snažnim provokacijama Prištine, koje ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, kao i mir i stabilnost u celom regionu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.
Han je kasnije na Tviteru napisao da je o situaciji na KiM razgovarao sa Vučićem, kao i sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.
"Složili smo se da je neophodno da se hitno smiri situacija i dođe do deeskalacije u interesu celog regiona. Ponudio sam pomoć u radu na brzim, praktičnim rešenjima za različita trgovinska pitanja u okviru Cefte", napisao je Han.
Građane Severne Kosovske Mitrovice rano jutros probudile su sirene za opasnost, a čulo se i nekoliko pucnjeva.
Specijalne snage kosovske policije na severu Kosovske Mitrovice uhapsile su četvoricu Srba.
Priština je prethodno podigla takse na proizvode iz Srbije na 100 odsto.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić preneo Hanu:Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, kojem je preneo da je Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine, ali i da se ponaša ozbiljno i odgovorno...Predsednik Vučić i komesar Han saglasni su da je sada potrebno očuvati mir i stabilnost...Srbija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.