Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 11:53

Vučić sa Gruškom o saradnji Srbije i Rusije i pomoći tokom pandemije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom, sa kojim se saglasio da je svaka poseta ruskih zvaničnika potvrda visokog stepena međusobnog razumevanja i svedočanstvo dobre srpsko-ruske saradnje.
Predsednik Vučić je izrazio nadu da bismo mogli da dogovorimo posete visokih ruskih zvaničnika, uključujući i posetu predsednika Putina, saopštila je Služba za saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << medijima predsednika.

Zamenik šefa ruske diplomatije Gruško je, kao najbliži saradnik ministra Lavrova, izneo uveravanja o daljem unapređenju inače bliske saradnje dveju zemalja.
Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, predsednik Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i, s tim u vezi, o toku dijaloga Beograda i Prištine.
Vučić je istakao da je naša delegacija imala težak dan u Briselu, ali je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis.
Zahvalio je na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.
Takođe, zahvalio je na pomoći Rusije tokom pandemije kovida 19 i za isporuke vakcine "Sputnjik V", a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu "Torlak", čiji je probni rad zvanično pokrenuo sa predsednikom Putinom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić zahvalio Grušku na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandra Gruška, sa kojim se saglasio da je svaka poseta ruskih zvaničnika potvrda visokog stepena međusobnog razumevanja i svedočanstvo dobre srpsko-ruske saradnje. Vučić je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.