Vučić s palestinskim ministrom o bilateralnim odnosima

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s palestinskim ministrom o bilateralnim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je palestinskog ministra inostranih poslova i dijaspore Rijada el Malikija, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa čije unapređenje žele obe zemlje.
Aleksandar Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

Dvojica sagovornika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozdravili su potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.
Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.
Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, te je uputio poziv predsedniku Mahmudu Abasu da poseti našu zemlju.
Zahvalio je za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.
On je, s tim u vezi, naglasio da Srbija, svojim odmerenim i konstruktivnim postavljanjem, kao odgovoran i pouzdan partner, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.
Ministar el Maliki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.