Vučić s direktorom Interpola: Zajedno protiv terorizma

Izvor: N1 televizija, 11.Sep.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s direktorom Interpola: Zajedno protiv terorizma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Mengom Hongvejom, koji je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Interpola i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je već pet godina među deset najboljih partnera te organizacije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je izrazio zahvalnost što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i rekao da postoji potreba za produbljivanjem saradnje srpske policije i te međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << organizacije, kako bi se zajednički suprotstavili aktuelnim globalnim izazovima.

On je rekao da se, kroz razmenu informacija i iskustava, jača efikasnost MUP-a Srbije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih aktuelnih bezbednosnih rizika, poput sajber-kriminala i drugih zloupotreba informacionih tehnologija. Vučić je istakao da na taj način policija Srbije daje svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu i svetu.

Predsednik Intepola Meng je rekao da je ta organizacija spremna za jačanje saradnje sa Srbijom, kao i za jačanje njenih bezbednosnih kapaciteta, posebno zbog njene ključne uloge u regionu, i da očekuje sugestije za budući razvoj Interpola.

Meng je ujedno i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, pa je Vučić posle razgovora istakao spremnost Srbije za jačanje policijske saradnje sa Kinom, "izrazivši ujedno zadovoljstvo zbog predstojeće posete toj zemlji, na poziv predsednika Sija, za koju očekuje da da značajan doprinos jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva dve zemlje".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić zadovoljan saradnjom MUP-a i Interpola

Izvor: Blic, 11.Sep.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne organizacije kriminalističke policije (Interpol) Mengom Hongvejom, koji je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Interpola i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je već pet godina među deset najboljih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.