Vučić s Tarom Gandi: Nenasilje jedini put

Izvor: Mondo, 08.Apr.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Tarom Gandi: Nenasilje jedini put

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Taru Gandi Batačardži, unuku Mahatme Gandija, i izrazio veliko poštovanje za njegovu istorijsku ulogu u borbi za nezavisnost Indije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Naše dve zemlje odlikuje višedecenijsko prijateljstvo i saradnja utemeljeni na vrednostima Pokreta nesvrstanih zemalja, bez otvorenih pitanja, uz puno međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim pitanjima u međunarodnim forumima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << istakao je predsednik Vučić.

Srbija i Indija su prošle godine obeležile 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a politički dijalog dveju zemalja je na visokom nivou.

Ekonomska saradnja, takođe, napreduje, a neki od indijskih giganata su već na srpskom tržištu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će i druge indijske kompanije slediti primer ovih velikih korporacija.

"Danas sa osećanjem iskrenog poštovanja proslavljamo 150 godina od rođenja čoveka koji nas je podsetio na to da je nenasilje jedini put kojim svi moramo da koračamo u pobedi bez poniženja", zaključili su sagovornici.

Knjiga Tare Gandi "Sećanje na jedno izuzetno doba" objavljena je i na srpskom jeziku. Ona je istakla da joj je velika privilegija da boravi u Srbiji, naglasivši da se oseća kao kod kuće.

Unuka Mahatme Gandija: Srbija mi je kao porodica VIDEO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa unukom Mahatme Gandija

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Taru Gandi Batačardži, unuku Mahatme Gandija, i izrazio veliko poštovanje za Gandijevu istorijsku ulogu u borbi za nezavisnost Indije, saopšteno je iz Predsedništva..."Naše dve zemlje odlikuje višedecenijsko prijateljstvo i saradnja utemeljeni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.