Vučić s Jangom, Bevandom i Pontom o saradnji

Izvor: Beta, 16.Dec.2014, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Jangom, Bevandom i Pontom o saradnji

BEOGRAD, 16. decembra 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u utorak u Beogradu s kineskim ministrom transporta Jangom Cuantangom o izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta, kao i o načinu finansiranja tog projekta, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Kako je navedno, "istaknuta je potreba da studija izvodljivosti bude završena do juna sledeće godine kako bi izgradnja bila gotova do juna 2017. godine".

Projekat za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << dvokolosečne pruge Beograd-Budimpešta za brzi voz koji bi išao 200 kilometara na sat iniciran je tokom posete Vučića Kini u septembru ove godine.

Bilateralnim susretom Vučića i Janga počele su aktivnosti planirane u okviru Trećeg samita predsednika Vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Vučić se u utorak sastao i s predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom, a na sastanku je predloženo formiranje radne grupe koja će se baviti izradom zajedničkih projekata, kao i susret ministara saobraćaja dve zemlje.

Teme razgovora bile su bilateralna i ekonomska saradnja, kao i saradnja u oblasti saobraćajne infrastrukture i energije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je s premijerom Rumunije Viktorom Pontom razgovarao o zajedničkim projektima, a dvojica premijera naglasili su potrebu većeg angažovanja na realizaciji prioritetnog infrastrukturnog projekta za obe zemlje - auto-puta Temišvar-Beograd.

Na sastanku je istaknuto da su izrada studije izvodljivosti i pronalaženje načina finansiranja ovog projekta prvi koraci koje će dve strane preduzeti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

foto: srbija.gov.rs

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.