Vučić razgovarao sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške

Izvor: B92, 06.Maj.2022, 14:25

Vučić razgovarao sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške Jonasom Garom Storeom.

Kako je saopštila Kancelarija za saradnju s medijima Predsednika Srbije, Vučić i njegov sagovornik su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima, razvoju ekonomske saradnje, reformskim procesima i evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić je ocenio odnose Srbije i Norveške kao veoma dobre i sadržajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svim poljima i naglasio da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, uključujući i ekonomsku saradnju između dve zemlje. U tom smislu, predsednik je istakao značaj Srpsko-norveškog poslovnog foruma i mogućnostima za saradnju koje on otvara. Predsednik je tokom razgovora pozvao norveške investitore da u narednom periodu pojačaju prisustvo na našem tržištu.

Govoreći o evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je istakao da, iako Kraljevina Norveška nije članica Evropske unije, mnogi segmenti naše bilateralne saradnje imaju poseban značaj za naš proces evrointegracija, pogotovo u oblastima u kojima je Norveška pomogla Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa sa EU.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je ponovio da on za Srbiju predstavlja jedini pravi put za nalaženje kompromisnog rešenja i dodao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen tom procesu u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.

Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, pri čemu je predsednik Vučić ponovio principijelne stavove Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić razgovarao sa premijerom Norveške

Izvor: RTS, 06.Maj.2022

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške Jonasom Garom Storeom, sa kojim je razmenio mišljenja o bilateralnim odnosima, razvoju ekonomske saradnje, reformskim procesima i evropskim integracijama Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.