Vučić razgovarao sa Gruevskim o migrantskoj krizi

Izvor: RTS, 21.Avg.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Gruevskim o migrantskoj krizi

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim o migrantskoj krizi i aktuelnim dešavanjima.
Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima Vučić i Gruevski su razgovarali i o koracima koje bi trebalo preduzeti u narednom periodu, uz koordinaciju dve vlade, preneo je Tanjug.
Razgovori o ovom pitanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << između premijera Srbije i Makedonije, Vučića i Gruevskog, biće nastavljeni i u narednim danima.
Ranije danas, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Akselom Ditmanom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji sa migrantima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Premijer je tom prilikom istakao da će Vlada Srbije dati svoj doprinos međunarodnim aktivnostima u cilju rešavanja problema, i naveo da će, u što skorije vreme, biti izgrađen prihvatni centar u kome će biti obezbeđen smeštaj za 1.000 do 3.000 ljudi, prenosi Tanjug.
Ambasador Ditman je pohvalio pozitivan signal koji Vlada Srbija šalje i ponudio pomoć Nemačke kada je reč o proceni potreba za izgradnju prihvatnog centra.
Tema sastanka bila je i predstojeća Konferencija o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Beču, 27. avgusta.
Ambasador Ditman je istakao da će Konferencija biti dobra prilika za prezentaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i izrazio nadu da će tom prilikom doći i do realizacije nekih od predloga, koje je i sam premijer inicirao.
Povodom predstojeće runde dijaloga Beograda i Prištine sagovornici su se saglasili da će razgovori biti teški, ali se nadaju napretku u pregovorima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao sa Gruevskim o migrandskoj krizi

Izvor: Studio B, 21.Avg.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim o migrantskoj krizi i aktuelnim dešavanjima...Kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima Vučić i Gruevski su razgovarali i o koracima koje bi trebalo...

Nastavak na Studio B...

Vučić i Gruevski traže rješenje za migrantsku krizu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2015

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim o migrantskoj krizi i aktuelnim dešavanjima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.