Vučić razgovarao sa Donaldom Tuskom

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 15:35

Vučić razgovarao sa Donaldom Tuskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao sa predsednikom Evropske naordne partije Donaldom Tuskom.
Aleksandar Vučić je sa Donaldom Tuskom razgovarao putem video linka, a fotografije su objavljene na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Vučić je izrazio uverenje da će ključni prioritet buduće Vlade Srbije biti kredibilan, odgovoran i još snažniji nastavak evropskog puta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Istakao je da ceni podršku koju Tusk pruža Srbiji na tom putu.
Predsednik Vučić je sagovornika upoznao i sa situacijom u zemlji prouzrokovanom epidemijom koronavirusa.
"Imamo moderne laboratorije za testiranje i precizno određivanje prisustva virusa. Testirali smo veliki broj ljudi, mnogo više nego neke zemlje u regionu. Želeli smo da spasimo ljudske živote. Sada su nam granice otvorene. Država je uspela da pruži ekonomsku podršku malim i srednjim preduzećima i građanima posle pandemije. Srbija ima veoma dobar fiskalni sistem i može to da izdrži. Zadovoljni smo i ja i građani Srbije ekonomskom situacijom u zemlji", naglasio je Vučić.
Tusk: Možete da budete ponosni Predsednik Evropske narodne partije Donal Tusk je rekao da je pandemija prouzrokovala veliku krizu u svetu, kako ekonomsku tako i političku.
"Veoma sam zadovoljan što su se građani u pojedinim zemljama ponašali odgovorno. Možete da bude ponosni što je Srbija uspešno prebrodila ovu krizu. Najvažnije je da su građani zadovoljni ekonomskom situacijom," istakao je Tusk.
Predsednik Vučić je obavestio Tuska o izbornim uslovima i političkim kandidatima za nastupajuće izbore, a Tusk je predsedniku Vučiću poželeo sreću na predstojećim izborima.
Razgovoru je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.