Vučić razgovarao sa Čepurinom o Rusko-srpskom humanitarnom centra u Nišu (FOTO)

Izvor: Press, 17.Okt.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Čepurinom o Rusko-srpskom humanitarnom centra u Nišu (FOTO)

Kako je saopšteno iz Pres službe Predsednika, Vučić i Čepurin su razgovarali o daljim koracima za unapređenje saradnje dveju zemalja.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Srbija će, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnost, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom u obostranom interesu, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Čepurinom.
Kako je saopšteno iz Pres službe Predsednika, Vučić i Čepurin su razgovarali o daljim koracima za unapređenje saradnje dveju zemalja.
Ambasador Rusije je tom prilikom istakao potrebu da se, zbog obima posla, što pre reši status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su , dodaje se, izrazili zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i napretkom ekonomskih veza Srbije i Rusije, posebno povećanjem trgovinske razmene u ovoj godini.
Dvojica sagovornika su konstatovali i značajan napredak vojne i vojno-tehničke saradnje dveju zemalja, istakavši da isporuka ruskih Migova 29 srpskoj Vojsci predstavlja veliki doprinos zaštiti regionalne stabilnosti i održavanju mira na Balkanu.
- Srpski predsednik je u razgovoru sa ruskim ambasadorom naglasio da će Srbija, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dale razvijati dobre odnose sa Rusijom, u obostranom interesu - navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić:Srbija će dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2017

Srbija će, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom u obostranom interesu Srbija će, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom u obostranom interesu, poručio je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.