Vučić razgovarao sa Borisom Džonsonom, među temama i dijalog Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Borisom Džonsonom, među temama i dijalog Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom.
Aleksandar Vučić je Borisa Džonsona pozvao da poseti Srbiju i ponovio da naša zemlja želi da sa Ujedinjenim Kraljevstvom uspostavi "strateški važne odnose".

"Za Srbiju je važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, nastalim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posle izlaska Vaše zemlje iz Evropske unije", rekao je Vučić Džonsonu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.
Izrazio je interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.
Vučić je sa Džonsonom razgovarao o regionalnoj situaciji i ponovio opredeljenost Srbije da bude čvrst oslonac za miran i napredan Zapadni Balkan. S tim u vezi je britanskog premijera upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode – kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala – na Zapadnom Balkanu.
Dvojica sagovornika su takođe razgovarala o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.