Vučić razgovarao s nemačkim ambasadorom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao s nemačkim ambasadorom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Tomas Šib danas su razmotrili odnose dve zemalje i situaciju na Zapadnom Balkanu, posebno odnose Beograda i Prištine.

Vučić je Šibu ukazao da posledice koje kosovske takse na srpsku robu imaju po odnose i stabilnost u regionu i izrazio spremnost Srbije da nastavi dijalog, naon što Priština odustane od "neopravdanih taksi, koje, osim srpske privrede, ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu", saopštila je pres >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << služba predsednika.

Šib je rekao da Nemačka snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i izrazio nadu da će se stvoriti uslovi za njegov nastavak.

Nemački ambasador je ponovio podršku za evropski put Srbije u čemu poseban značaj imaju poglavlja 23 i 24 o vladavini prava i "s tim u vezi pohvalio rad na izradi medijske strategije", navodi e u saopštenju.

Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 55.000 radnika izrazio nadu da će se taj broj povećavati. On je rekao da nemačke kompanije, osim što obezbeđuju radna mesta, imaju uticaj na preduzetnički duh i radne navike, kao i na razvoj dualnog obrazovanja.

Vučić je takođe zahvalio Nemačkoj za podršku na putu u EU.

Predsednik i ambasador su ocenili da su odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.