Vučić razgovarao s Bramercom

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 11:15

Vučić razgovarao s Bramercom

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom.

Tokom sastanka, predsednik Vučić i tužilac Bramerc razgovarali su o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija dosledna u nastojanjima da se ostvari pravda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ratne zločine i otkriju nestala lica tokom ratnih sukoba devedesetih godina. Takođe je dodao da će Srbija nastaviti da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema saradnji sa Mehanizmom, uz akcenat na unapređenju regionalne pravosudne saradnje, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika Republike.

Glavni tužilac Bramerc je ukazao na predmet "Šešelj" i na činjenicu da se ne poštuje sud, te je zatražio od Srbije da se po tom pitanju ponaša odgovorno, ali je i pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocenivši da je direktan angažman srpskih vlasti i Tužilaštva dao rezultate i rešio probleme, te da bi u tom smeru trebalo nastaviti.

Predsednik Vučić pozdravio je kontinuirano angažovanje tužioca Bramerca i podršku koju pruža napretku Srbije ka nacionalnim ciljevima, stoji u saopštenju iz Vučićevog kabineta.

"Otvoren razgovor sa Seržom Bramercom o doslednim naporima Srbije u borbi za pravdu u pogledu ratnih zločina i problema nestalih lica, ali i neslaganja u vezi sa određenim pitanjima. Naša zemlja svakako, kao i uvek do sada ozbiljno, nastavlja saradnju sa Mehanizmom, uz posebna nastojanja u pravcu bolje regionalne saradnje u pravnim pitanjima", objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa Bramercom

Izvor: Beta Video, 21.Apr.2023

EOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.