Vučić primo akreditive nove ambasadorke Libana: Da odnosi budu dobri i bez otvorenih pitanja

Izvor: Blic, 16.Feb.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić primo akreditive nove ambasadorke Libana: "Da odnosi budu dobri i bez otvorenih pitanja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadorke Libana Nade Al Akl i tom prilikom izrazio uverenje da će ona nastaviti da radi na unapređenju odnosa dve zemlje doprinoseći da oni budu dobri i bez otvorenih pitanja.

Dvoje sagovornika su konstatovali da politički dijalog treba da bude učestaliji i da je neophodno stvoriti uslove da se iskoriste mogućnosti za privrednu saradnju.

U tom smislu je predloženo povezivanje privrednih komora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i uspostavljanje direktnog kontakta poslovnih ljudi dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Ambasadorka Al Akl je istakla da je narod Srbije prijatelj narodu Libana i da je to već osetila po dolasku u Beograd.

Kako se navodi u saopštenju, zapaženo je da je se tokom prošle godine broj libanskih turista u poseti Srbiji povećao deset puta.

Ona je istakla da je libansko rukovodstvo opredeljeno da produbljuje saradnju sa Srbijom u svim oblastima.

Vučić je zahvalio libanskom rukovodstvu na čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci Libana u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Unesko.

On je uputio poziv predsedniku Libana Mišelu Aunu da poseti Srbiju.

Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama Ujedinjenih nacija u Libanu: UNIFIL, u kojoj učestvuje skoro 180 pripadnika Vojske Srbije, kao i UNTSO.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas i akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Egipta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić primo akreditive novih ambasadora Libana, UAE i Egipta: "Da odnosi naših zemalja budu još bolji"

Izvor: Blic, 16.Feb.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novih ambasadora tri zemlje - Libana, UAE i Egipta...Prilikom susreta sa novom ambasadorkom Libana Nade Al Akl, Vučić je izrazio uverenje da će ona nastaviti da radi na unapređenju odnosa dve zemlje doprinoseći da oni budu dobri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.