Izvor: RTS, 13.Jan.2022, 13:50

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Egipta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat Amra Alguvejlija i zahvalio mu za neizmeran doprinos unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u različitim oblastima.
Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Egipat u Srbiji predstavljao diplomata sa velikim iskustvom i mnoštvom ideja, što se odrazilo na veću bliskost dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje.
S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih. Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima.
Izrazio je zahvalnost ambasadoru Alguvejliju što je veliku pažnju posvetio intenziviranju kulturne saradnje, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Predsednik je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti imati čast da ugosti predsednika El Sisija i uputio mu pozdrave, zahvalivši u isto vreme na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kad je reč o pitanju Kosova i Metohije.
Vučić je ambasadoru Alguvejli poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima u Komisiji Afričke unije.
Ambasador Alguvejli je rekao da nosi najlepše uspomene iz Srbije i posebno zahvalio predsedniku Vučiću što je pokazao želju da razvija prijateljske odnose sa zemljama muslimanskog sveta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Egipta

Izvor: Blic, 13.Jan.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat Amra Alguvejlija i zahvalio mu za neizmeran doprinos unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u različitim oblastima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.