Vučić podržao Kori Udovički, ali samo u reformama

Izvor: B92, 06.Okt.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić podržao Kori Udovički, ali samo u reformama

Premijer Aleksandar Vučić dao je na sednici Vlade podršku ministarki Kori Udovički za sprovođenje reformi, ali očekuje da afera bude razrešena, saznaje B92.

Vučić je Kori Udovički, čija je sestra optužila direktora EMS Nikolu Petrovića da je od nje tražio mito, dao podršku za ono što radi u Vladi, odnosno da završi proces smanjenja broja zaposlenih u državnoj službi.

Premijer je, kako saznajemo, na sednici Vlade Srbije naglasio da očekuje da afera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "prisluškivanje" bude do kraja razrešena.

U kabinetu Kori Udovički je rečeno za B92 da je ministarka u potpunosti saglasna sa premijerovom izjavom da istražni organi moraju do kraja da završe svoj posao.

Vučić je dao podršku Kori Udovički da nastavi da radi ono što je počela, odnosno reformu državne uprave.

Vučić je ranije danas izjavio da je razgovarao sa potpredsednicom vlade Kori Udovički. Međutim, Vučić je rekao da ne želi da govori o tome.

Današnja sednica vlade je prva nakon što su neki ministri izjavili da Kori Udovički više nije mesto u Vladi Srbije.

Ministar rada i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da ne razume kako premijer Aleksandar Vučić može da trpi Kori Udovički u vladi.

Potpredsednik vlade Srbije Ivica Dačić rekao je za Danas da Kori Udovički treba da se izjasni o aferi “prisluškivanje“ ili da podnese ostavku.

Cela afera počela je iz navodnog transkripta prisluškivanog razgovora lidera DS Bojana Pajtića i Lidije Udovički, sestre ministarke Kori Udovički, u kojem se pominje i da Petrović iznosi novac iz EMS-a.

Ovaj transkript objavio je sajt Teleprompter.

Bojan Pajtić rekao je da je razgovor aitentičan i da ga prisluškuju.

Za sada nema nijednog dokaza da je Bojan Pajtić prisluškivan, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Direktor EMS Nikola Petrović, direktorka CWS Ana Brnabić i ministar energetike Aleksandar Antić odbacili su danas navode o bilo kakvom pokušaju reketiranja ili nezakonitosti u projektu vetroparka.

Prvi put nakon izbijanja afere "prisluškivanje" oglasila se Lidija Udovički, sestra ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički. Međutim, u izjavi za N1 ona nije direktno govorila o samoj aferi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMIJER PRELOMIO: Vučić podržao Kori Udovički, ali očekuje razrešenje afere!

Izvor: Kurir, 06.Okt.2015

Premijer Aleksandar Vučić dao je na sednici Vlade podrušku ministarki Kori Udovički, ali očekuje da afera bude razrešena...Vučić je Kori Udovički dao podršku za ono što radi u Vladi i reforme koje sprovodi...Premijer je na sednici Vlade Srbije naglasio da očekuje da afera "prisluškivanje"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.