Vučić odgovarao na pitanja poslanika

Izvor: RTS, 20.Dec.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić odgovarao na pitanja poslanika

Poslanici su na početku današnje skupštinske sednice iskoristili pravo da postave pitanja predstavnicima izvršne vlast. Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su dosadašnje aktivnosti u borbi protiv korupcije tek početak obračuna i da će država pobediti.

Na početku sednice, poslanici su iskoristili pravo da postave pitanja predstavnicima vlasti. Odgovarajući na pitanja poslanika Vučić je rekao je da su dosadašnje aktivnosti u borbi protiv kriminala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i korupcije tek početak obračuna i da je siguran da će država na kraju pobediti.

I dalje govorim da smo tek na početku i da sam jedino siguran da će država pobediti. Neće to biti laka borba, rekao je Vučić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika.

Na zahtev poslanice LDP-a Nataše Mićić da objasni zašto je američkog sekretara za odbranu Leona Panetu zamolio da pripadnici NATO snaga ostanu na Kosovu, Vučić je odgovorio da je to učinio jer je to u interesu srpskog naroda koji živi na Kosovu.

"Moj posao je da zastupam intrese Srbije i građana, tako sam se ponašao i tako ću se ponašati", poručio je Vučić.

Demokratska stranka Srbije zatražila je objašnjenje o sporazumu Beograda i Prištine po kome na sever Kosova od jutros može da se dopremi neakcizna roba i akcizna roba do tri i po tone.

Poslanik DSS-a Slobodan Samardžić pitao kako će kosovski Srbi dobijati naftu i gorivo kada se oni ne mogu prevoziti u kamionima do tri i po tone, što je uslov da roba ne bude carinjena.

Samardžić je rekao da postoje protivrečne informacije i da se Srbi na severu pokrajine suočavaju s problemima prilikom primene sporazuma Beograda i Prištine.

Poslanica Liberalno-demokratske partije Judita Popović upozorila je da SNP "Naši" upućuju pretnje građanima i medijima i da je potrebno da se vlada izjasni o tome kako će da reaguje na te pretnje.

Neven Cvetićanin iz Socijaldemokratske partije Srbije upitao je ministra prosvete Žarka Obradovića o tome kako može pomoći Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu koja je u teškom finansijskom stanju.

Poslanik koalicije SPO-DHSS Mirko Čikiriz zatražio je da se ministar unutrašnjih poslova i premijer Ivica Dačić izvini svim žrtavama policijske torture.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.