Vučić odgovara na optužbe Amfilohija 14. januara

Izvor: Mondo, 08.Jan.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić odgovara na optužbe Amfilohija 14. januara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće komentarisati izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija do 14. januara, kada će na Javnom servisu govoriti i o toj i o drugim optužbama na njegov i račun tima koji vodi.

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Tanjug je danas više puta pokušao da dobije komentar predsednika Vučića na Amfilohijevu izjavu u kojoj je izrazio bojazan da politika predsednika "vodi izdaji Srbije i Kosova", a iz Kabineta predsednika je rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da o tome neće govoriti do 14. januara.

"Tada će na Javnom servisu govoriti i o toj i o svim drugim optužbama na njegov i račun tima ljudi koji vodi", rečeno je Tanjugu.

Amfilohije je, javljalju mediji iz Crne Gore, izrazio je bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji Srbije i Kosova", preneli su crnogorski mediji.

"S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsednik Srbije koji je bio na Saboru.… Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promenio", kazao je Amfilohije u intervjuu hercegnovskoj televiziji TV Novi.

Mitropolit SPC je saopštio da je "Apel za odbranu Kosova I Metohije", a čiji je on jedan od potpisnika, napisan "zbog nepoverenja i kombinacija koje se prave".

Povodom izjave Amfilohija oglasili su se i domaći zvaničnici.

"Kletve i vradžbine mitropolita Amfilohija"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić o optužbama Amfilohija 14. januara

Izvor: BKTV News, 08.Jan.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će optužbama koje je na njegov račun izneo mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije govoriti na Javnom servisu tek 14. januara. ..I ne samo o optužbama mitropolita Amfilohija, koji je izjavio da će Vučić predati Kosovo i Metohiju, već i o drugim optužbama...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.