Vučić obilazi radove na izgradnji Instituta Dedinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 12:25

Vučić obilazi radove na izgradnji Instituta Dedinje

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi danas radove na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u Beogradu.

Radovi na projektu vredni su više od 40 miliona evra i trebalo bi da budu završeni sledeće godine. Novoizgrađeni deo imaće oko 14.000 kvadratnih metara prostora i kapacitet od oko 1.000 kreveta.

Obilasku te zdravstvene ustanove, pored predsednika prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradonačelnika Goran Vesić, direktor Insituta Milovan Bojić.

Bojić je predsedniku preneo da će po završtku izgradnje Dedinja 2, to biti Institut za ponos cele države.

Kako je rekao, povećaće se znatno kapacitet ustanove, između ostalog povećaće se broj postelja na intenzivnoj nezu, u koronarnoj jedinici...

Takođe, Bojić je naveo da je na Institutu Dedinje prošle godine obavljeno 2.548 velikih operacija na srcu, po čemu su, kaže, pretekli centre u Nemačko, Velikoj Britaniji... 1.800 velikih vaskularnih operacija, kao i 7.000 invazivnih dijagnostika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić obišao radove na izgradnji "Dedinje 2": Ovo će biti najveća kardiovaskularna klinika u regionu i među najvećima u Evropi

Izvor: Blic, 15.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić obišao je danas radove na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2“.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.