Vučić o ukidanju presude Šariću

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 13:51

Vučić o ukidanju presude Šariću

Visoki kasacioni sud ukinuo je presudu Darku Šariću. Upitan da to prokomentariše, Vučić navodi da je u vreme bivše vlasti Šarić bio "slobodan kao ptica".

"On je već više od 7 godina u zatvoru, a klan Šarićev je nastao u vreme kada su oni bili na vlasti (Đilas, Jeremić i Tadić). On je tada bio slobodan kao ptica", objašnjava optužbe da je sve već bilo dogovoreno.

"Svi su oni bili na vlasti... Imovinu u Vojvodini je prao sa pokrajinskim i republičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukovodstvom Demokratske stranke. Prao? Izvinjavam se, možda sam pogrešio. Ulagao", kazao je predsednik Vučić.

On je negirao da je odluka o ukidanju presude Darku Šariću povezana sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda Jasminom Vasović i dodao da je odluku donela Radmila Dragičević Dičić.

Na konferenciji za novinare, Vučić je potvrdio da poznaje Jasminu Vasović, ali da ne može da kaže da mu je prijateljica i dodao da ga je sramota da uopšte mora da demantuje da je povezan sa tom odlukom.

"Odluku da se presuda vrati na prvostepeno odlučivanje nije donela Vasović nego legenda 5. oktobra i demokratske javnosti, koja je dala intervju NIN-u a protiv koje ja nemam ništa protiv... a to je Radmila Dragičević Dičić. Pretpostavljam da je ta odluka doneta u skladu sa zakonom i pravom", rekao je Vučić.

Vrhovni kasacioni sud Srbije ukinuo je ranije pravosnažnu presudu kojom su Darko Šarić i njegova grupa osuđeni za šverc skoro šest tona kokaina. Sud je vratio Apelacionom sudu u Beogradu da ponovo odlučuje o predmetu u kojem je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora.

Vučić je odbacio tvrdnje da se Šarić dogovorio sa vlastima da bude osuđen na najviše sedam godina zatvora i ukazao da je on već više od sedam godina iza rešetaka.

"I šta ćemo sada? Vidite dokle idu te laži. Šta ćemo ako odleži osam, devet ili 12 godina? Hoće li neko da kaže - izvinite?", upitao je on.

Komentarišući zahteve opozicije da se objave svi sporazumi do sada postignuti sa prištinskim vlastima, Vučić je rekao da su oni svi već objavljeni na veb-sajtu i da vlasti nemaju šta da kriju.

Odgovarajući na pitanje o prisustvu Andreja Vučića na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu, Vučić je rekao da je ponosan što mu napadaju brata jer je bio na slici u trećem redu sa članovima mesnog odbora Srpske napredne stranke.

Govoreći o privođenju nekadašnjeg člana JUL-a Zorana Čička zbog tvita o snajperu, Vučić je rekao da ne zna detalje o tome, ali da mu se čini da je veliko licemerje, jer pojedini mediji to pitanje svode na slobodu izražavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.