Vučić o neredima u Francuskoj: U potpunosti sam uz francusku vladu i Makrona

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 22:52

Vučić o neredima u Francuskoj: U potpunosti sam uz francusku vladu i Makrona

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras, povodom protesta i nereda u Francuskoj, da je u potpunosti uz francusku vladu i predsednika Emanuela Makrona.

Vučić je rekao da se nada da će se uspešno izboriti sa svim što se dešava.

Na pitanje da li je razgovarao sa premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga Gzavijem Betelom zašto je izostala reakcija EU na dešavanja u Francuskoj, dok je postojala takva reakcija kad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su bili antikovid protesti u Beogradu na pokušaj sprečavanja upada demonstranata u Skupštinu, Vučić je naveo da je reč o duplim standardima na koje je Srbija navikla.

"To nije od juče, nije od prekjuče, to je oduvek. Ja moram da kažem da sam u potpunosti uz francusku vladu i uz francuskog predsednika, ja sam uvek uz organe reda. Jer ako hoćete da mi kažete da je lepo da neko spaljuje zgrade i automobile, i da je to demokratija, ja ne mislim da je to demokratija, ne mislim ni da je lepo, ni da je pametno, ni da je korisno", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa Ruteom i Betelom u Palati ''Srbija''.

Izrazio je uverenje da će Francuska uspeti da se izbori sa tim dešavanjima i dodao da im želi sve najbolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.