Vučić o kandidatima za gradonačelnika

Izvor: RTS, 09.Mar.2014, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o kandidatima za gradonačelnika

Kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste koju predvodi SNS biće ili Siniša Mali ili Zorana Mihajlović, rekao je Aleksandar Vučić. Lider SNS-a ističe da se uopšte ne zna ko će formirati novu vladu, a pogotovo ko će biti novi premijer.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste koju predvodi SNS biti ili Siniša Mali ili Zorana Mihajlović.

Vučić je, u intervjuu za list Politika,, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na konstataciju da je dobar deo Srbije već na dan raspisivanja izbora pomislio da zna ko će biti predsednik sledeće vlade, odgovorio da se uopšte ne zna ko će formirati vladu, a pogotovo ko će biti premijer.

Na primedbu beogradskog dnevnika da po svim dosadašnjim istraživanjima javnog mnjenja, opozicione stranke nemaju nikakve šanse za ujedinjavanje protiv naprednjaka, lider SNS odgovara da je to "pokušaj mnogih da ostave kod kuće ljude koji bi svoje poverenje i svoj glas dali SNS".

Vučić je rekao da se raduje razgovorima s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o budućem sastavu vlade.

"Sve što razgovaram s Tomom Nikolićem, i kao s prijateljem i kao osnivačem stranke, to ima uticaj na mene", rekao je Vučić i dodao da Nikolić "odlično zna stvari, zna šta je za Srbiju potrebno, zna da je sva odgovornost u našim rukama u ovom trenutku".

Na pitanje koliko mu je bliska zamisao koalicije sa strankom Borisa Tadića, Vučić je rekao da se ne izjašnjava o takvim stvarima i da ne govori "o matematici i o tehnici", kao i da će i o tome i o mnogim drugim stvarima razgovarati s predsednikom Nikolićem.

Vučić je istakao da u koaliciju neće ući sa onima koji bi da ugrožavaju političku stabilnost Srbije i njenu budućnost.

"Ja garantujem ljudima da ćemo da održimo političku stabilnost, ma koliko u Srbiji bilo teško, i nikome ne kažem da će biti jednostavno, da će živeti lako, ali kažem da ćete krajem 2014. početkom 2015. videti svetlo na kraju tunela", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će SNS, ako na izborima bude dobio apsolutnu većinu, želeti širu koaliciju, Vučić je istakao da će napraviti najbolju vladu, najbolji tim.

"Onaj ko hoće da radi u timu dobrodošao je, onaj ko neće, ko hoće da solira i vodi svoju politiku, u vladu neće ući. I tu nema velike filozofije. Interesuje me vlada koja će da napravi najbolji rezultat i da na kraju mandata 2018. možemo da kažemo da smo ispunili sve za ulazak u EU i da smo sačuvali svoju Srbiju", kaže Vučić.

Što se tiče Briselskog sporazuma, Vučić je, na pitanje da li se plaši da će on izgubiti smisao, rekao da je uveren da neće.

"Poruke iz Ukrajine od 21. februara, kada je nešto dogovoreno, što je dogovorila i potpisala EU, a već sutradan nije poštovano, nisu dobre poruke ni za Srbiju i to sam rekao mom pijatelju ambasadoru (SAD Majklu) Kirbiju, kojeg izuzetno poštujem, ne zato što je iz SAD, već mislim da je reč o izuzetnom čoveku", rekao je Vučić.

"I ovo što se dešava danas na KiM nije dobra poruka za Srbiju. Srbija ne traži izbegavanje sprovođenja onoga što je potpisala, već puno poštovanje i Briselskog sporazuma i svih akata koje smo mi potpisali", rekao je Aleksandar Vučić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.