Vučić o izjavi Kacina: Nadležni će ispitati svaku sumnju

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o izjavi Kacina: Nadležni će ispitati svaku sumnju

Beograd - Potpredsednik Vlade Srbije u ostavci, Aleksandar Vučić rekao je danas da će nadležni organi obaviti posao gde god da postoji sumnja da se krije zločin ili se nalaze neki novi motivi.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da ne želi da komentariše izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina o dokumentaciji u vezi sa atentatom na premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.

Kacin je izjavio da je obavešten da postoji dodatna dokumentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "van Srbije" koja je vezana za pozadinu atentata na Đinđića, što može biti iskorišćeno ako nova istraga bude pokrenuta.

- Taj odgovor mora da da Srbija, i to pre svega sama zbog sebe, a ne zbog zahteva EU. Da bi vladavina prava bila zaista ukorenjena..., moraju se raščistiti sva otvorena pitanja vezana za delovanje službi bezbednosti i njihovih veza sa organizovanim kriminalom i političkim strukturama. Svi ovi elementi su zastupljeni u atentatu na Đinđića - rekao je Kacin za nedeljno izdanje novosadskog

"Dnevnika".

Kacin je dodao da mu je drago što je bilo pozitivnih reakcija srpskih zvaničnika i naveo da naročito ohrabruje izjava ministra pravde Nikole Selakovića da se mora staviti tačka na to pitanje jednom zasvagda.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.