Vučić o Srebrenici: Mlađi se verovatno ne slažu sa mnom

Izvor: Prva.rs, 11.Jul.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Srebrenici: Mlađi se verovatno ne slažu sa mnom

Kako je rekao gostujući na TV Hepi, sada su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i ta dva naroda su potrebna jedan drugom.
Vučić je rekao i da Srbija nije dobila pozivnicu za obeležavanje zločina u Potočarima, a da oni koji su otišli iz Srbije u prethodnim danima mogu da iskažu svoje mišljenje i da kažu da se tamo desio genocid.
Ipak, naveo je da "njegova reč kao i predsednika vlade i ministra inostranih poslova obavezuje", a da se ovde govori o pravnoj formulaciji. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << />
Kako je rekao dogodio se stravičan zločin i nada se da smo izvukli pouke. 

"Kao i iz Bratunca, Oluje, da ne govorim o najstrašnijem - Jasenovcu", dodao je. 

Prema njegovim rečima ključno je da tako nešto više nikada ne sme da se dogodi nijednom narodu, a 80 ili 90 osto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin. 

"Takav veliki zločin ne sme da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost", rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese. 

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu sa njim. 

"Danilo će mi reći - sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti... kao mlad sam verovatno bio i gori od njega", dodao je Vučić i poručio da se "samo magarac ne menja".
Pratite nas i na Viberu! Izvror: B92

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.