Vučić o Hrvatskoj: Oni kod nas mogu da šetaju gde god hoće

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Hrvatskoj: Oni kod nas mogu da šetaju gde god hoće

Beograd -- Nakon zaoštravanja odnosa Srbije i Hrvatske, Vučić poručio da se uvek zalaže za bolje odnose s Hrvatskom i da oni kod nas mogu da se "šetaju" gde god hoće.

Predsednik Srbije je to rekao komentarišući izjavu Zorana Milanovića da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, svesti na minimum odnose sa Srbijom i da Vučić neće moći da se šeta "lijepom njihovom".

"Na to da bi želeli u Hrvatskoj da se smanje odnosi sa Srbijom na minumum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se neko ne šeta... ja se vrlo retko šetam bilo gde, nisam ni atletičar, niti kao ministri Zoran Đorđević i Siniša Mali. Ne šeta mi se nigde, ne idem na more u Hrvatsku, niti sam išao od raspada Jugolsavije, niti planiran da idem", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše Milanovićevu izjavu.

"Uvek sam želeo bolju saradnju sa Hrvatskom i želeću i u budućnosti. Kod nas oni mogu da se šetaju gde god hoće. Nadam se da više vole šetnju od mene", predsednik Srbije.

Poručio je da ne traži ni od koga da voli Srbiju i Srbe, niti da će nekoga za to da moli.

"Neću da se nekom izvinjavam zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi izvinjavaju. Vreme kada su Srbi sebe dobrovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lepu reč od nekog od stranih predstavnika je prošlo. Mene interesuju dela koja ostavljamo gradjanima Srbije, a sve druge ćemo da poštujemo jednako ili i više nego oni nas", naveo je Vučić.

Takođe, kaže da nema ništa protiv Hrvata i da mogu da rade šta hoće, ali da će politiku u Srbiji uvek voditi građani Srbije, a ne neko sa strane.

Podsetimo, odnosi Srbije i Hrvatske dodatno su se zaoštrili nakon odbijanja hrvatske granične policije da u zemlju pusti mlade kadete Vojske Srbije. Razmenjene su i diplomatske note, u kojima svaka strana okrivljuje onu drugu, što je samo "dolilo ulje na vatru" nakon nedavnih incidenata u Hrvatskoj, kada su kod Knina pretučeni Srbi jer su gledali utakmicu "Crvene zvezde".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GOSPODSKI ODGOVOR: Milanović rekao Vučiću da neće moći da se šeta Hrvatskom, srpski predsednik mu poručio OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će se uvek zalagati za bolje odnose sa Hrvatskom i da oni kod nas mogu da se "šetaju" gde god hoće...On je to rekao povodom izjave Zorana Milanovića da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, svesti na minimum odnose sa Srbijom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.