Vučić o Aferi Čokolinda: Imam jednu čokoladu da preporučim

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o "Aferi Čokolinda": Imam jednu čokoladu da preporučim

Priča o srpskim čokoladama u hrvatskim paketićima ne jenjava. Premijer Aleksandar Vučić danas je kratko prokomentarisao čitav slučaj, rekavši da hrvatska roba normalno dolazi i prolazi u Srbiji bez ikakvih problema.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović podelila je deci u Dubrovniku čokoladice subotičkog "Pionira", da bi se nakon burne reakcije roditelja i dela javnosti, izvinila i obećala da će mališanima poslati hrvatske slatkiše.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Aleksandar Vučić kaže da mu nije do trikova i populizma i da zbog toga nije želeo da koristi bajadare hrvatskog "Kraša".

"Ta čokoladica je super. Imaju oni još jednu bolju sa rižom, koju volim. To bih preporučio našim hrvatskim komšijama da probaju, ta sa rižom je top, Pionirova. Ja to volim da pojedem ponekad, što se i vidi na meni", rekao je Vućić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da je izvinjenje predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović "jasan znak da ta država ne želi dobre odnose sa Srbijom". Dodaje da padaju u vodu sve priče o prijateljstvu i da tek mogu da se očekuju neprijatnosti od Hrvatske, ako su im problem čokoladice.

I dok je "afera čokoladice" bila povod da deo javnosti, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, povede još jedan onlajn patriotski rat, velikom broju građana u obe države bilo je potpuno apsurdno da se tolika bura podigla tog slučaja.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.