Vučić negirao da želi kontrolu nad sudijama i tužiocima

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2020, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić negirao da želi kontrolu nad sudijama i tužiocima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da želi kontrolu nad sudijama i tužiocima u Srbiji i dodao da to "izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle".

"Ne zanima me da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima! To izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle. Jedino što mene interesuje je da narkodileri i ubice konačno završe iza rešetaka", rekao je Vučić za portal lista Informer.

Vučić je to izjavio pre puta u Davos, gde će učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na godišnjem Svetskom ekonomskom forumu i gde će imati više bilateralnih susreta sa međunarodnim zvaničnicima i privrednicima.

Vučič sa Bocan-Harčenkom o bilateralnim odnosima

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je razgovarao danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i najavio posetu visokog ruskog zvaničnika Srbiji u februaru, kojom će se nastaviti, kako je ocenio, intenzivan politički dijalog Srbije i Rusije.

Oni su se saglasili da je takav dijalog na visokom nivou izraz obostrane želje za svestrani napredak bilateralne saradnje, saošteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se njegov veoma intenzivan dijalog sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nastavljen i početkom 2020. On je rekao da je posebno počastvovan što će ove godine učestvovati na proslavi 75-godišnjice Dana pobede 9. maja u Moskvi i što će, zajedno sa Putinom, učestvovati na Petom svetskom forumu o Holokaustu u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Izraelu.

Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će i sa novim ruskim premijerom Mihailom Mišustinom imati plodotvornu saradnju, zasnovanu na razumevanju i poverenju, kakvu je imao sa dosadašnjim premijerom Medvedevom.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi a razgovarali su i o konkretnim predlozima za bližu saradnju u kulturnoj i humanitarnoj oblasti, kao i na nivou građanskog društva.

Osim o bilateralnim odnosima, dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, između ostalog na Kosovu i u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić negirao da želi kontrolu nad sudijama i tužiocima

Izvor: Danas, 20.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da želi kontrolu nad sudijama i tužiocima u Srbiji i dodao da to "izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.