Vučić naložio VBA da istraži moguću špijunsku aferu

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić naložio VBA da istraži moguću špijunsku aferu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, rekla je premijerka Ana Brnabić.
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u skupštinskom holu da se rano jutros videla sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on, kao vrhovni komandant Vojske, naložio VBA da istraži aferu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Očekujem u svakom trenutku da dobijem nove informacije. U stalnom sam kontaktu sa predsednikom. Ako je istina, to je ozbiljan problem", rekla je Brnabićeva.
Premijerka je rekla da je Srbija vojno neutralna zemlja i da se ta neutralnost ne dovodi u pitanje. Od koga god da su pritisci oni se jednako razmatraju, rekla je Ana Brnabić. 
Premijerka je ranije za Blic rekla da je Vučić sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije, na kojem će obavestiti o rezultatima istrage i dodala da očekuje sve informacije tokom dana.
Blic je pisao da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.
Kako je pisao Radio Slobodna Evropa, tokom novembra osoba pod korisničkim imenom "kdjuey" otvorila je nalog na Tviteru.
Bez jednog pratioca ili osobe koju prati, objavila je video sa svog Jutjub naloga, kreiranog 17. novembra u 16 sati i 30 minuta.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Vučić prikuplja informacije, dodavši da očekuje da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba Vojske Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.