Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

Izvor: RTS, 02.Nov.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu.
Nove informacije o pronađenom oružju na dve lokacije, u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića i u garaži na Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča, saznaje RTS.

Premijer Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, potvrđeno je RTS -u. U njegovom kabinetu ne znaju razlog njegovog nedolaska.
U međuvremenu, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić odložio je za sutra zakazanu sednicu na kojoj je trebalo da direktori bezbednosnih agencija informišu članove odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera.
U šumi, u blizini porodične kuće premijera, u subotu je pronađen sanduk sa oružjem.
Pronađeni su "zolja", četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra i municija za automatsko naoružanje i snajper. U sanduku je bilo i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.
U sklopu istrage o tom oružju, sinoć je u jednoj garaži na Novom Beogradu pronađen automobil u kojem je bila veća količina oružja. Reč je o automobilu marke "reno megan", a u njemu su nađeni hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, i pištolj.
Ministar policije Nebojša Stefanović je za RTS rekao da se u maloj oblasti, nedaleko od kuće premijera Aleksandra Vučića, na dan pronalaska oružja i dva dana pre toga, našlo 97 "bezbednosno interesantih" lica.
Saslušano je 37 lica i nikome nije određen pritvor, kaže ministar.
Prema njegovim rečima, premijer strahuje da je planirana meta bio njegov brat Andrej.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

Izvor: Blic, 02.Nov.2016

Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu, dok se istraga ne okonča,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.