Vučić najavljuje: Početkom 2019. imaćemo najsnažniju armiju u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavljuje: Početkom 2019. imaćemo najsnažniju armiju u regionu

Velike reforme u srpskoj vojsci

Već početkom naredne godine imaćemo najsnažniju armiju u regionu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon obilaska renovinranih prostorija Internata Vojne gimnazije u Beogradu.

Pročitajte i:

- 48 godina ništa nismo menjali na ovom objektu i to je velika graška i naroda i države da se ništa ne obnavlja. Danas ste mogli da vidite prvu fazu i smeštaj koji je na veoma visokom nivou - kaže Vučić. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako je naveo, do sada su u prvu fazu uložena 32 miliona dinara, ali je došlo bolje vreme.

- Video sam nove, mlade ljude i došao sam da pozovem ljude iz Srbije, posebno sa juga Srbije da dođu zato što ih treba dobra budućnost u vojsci Srbije - rekao je Vučić.

Dodao je da će građani Srbije uskoro moći da vide koliko nam je vojska snažnija, jača i bolja nego što je bila ranije.

- Želim da sve naše objekte obnovimo i da izgleda neuporedivo bolje nego što je do sada - rekao je.

Predsednik je istakao da danas ulažemo mnogo više u vojsku Srbije. Kako kaže, vojni budžet bude i preko milijarde.

- Nisam slučajno rekao, već sledeće godine moći ćete da vidite da ne postoji snažnija armija od naše u regionu. Ali imamo nekoliko problema. Treba nam mnogo više vojnika. Najviše problema je zbog primanja, i njih cemo povećavati. Najmanje problema imamo na jugu Srbije - rekao je on.

Vučić je istakao da je problem i to što nam je tehnika zastarela, i kada budemo spremniji da prihvatimo novo naoružanje.

- Moramo i odnos prema vojnicima i policajcima da promenimo. Bez njih nećemo imati ni mir ni stabilnost. Želimo vojnike i oficire u uniformama. Ona sa sobom nosi čast, moral, ozbiljnost i disciplinu - rekao je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Početkom 2019. imaćemo najsnažniju armiju u regionu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2018

BEOGRAD - Već početkom naredne godine imaćemo najsnažniju armiju u regionu, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar VUčić nakon obilaska renovinranih prostorija Internata Vojne gimnazije u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vučić: Protest zbog goriva je politički organizovan

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je svako ko želi da protestuje dobrodošao, samo da ne krši zakon. On je posle obilaska Vojne gimnazije ocenio da je protest zbog visokih cena goriva politički organizovan i da na to pozivaju opozicioni lideri..."Ja molim normalne ljude da budu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.