Vučić najavio važne susrete u Briselu: Svima je jasno ko ne želi dijalog

Izvor: B92, 25.Okt.2023, 19:51

Vučić najavio važne susrete u Briselu: "Svima je jasno ko ne želi dijalog"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom sutrašnje posete Briselu.

Vučić je najavio niz važnih sastanaka i objasnio da će se evropski predstavnici sastati kako sa njim, tako i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

"Imaćemo susret sa Šarlom Mišelom, Boreljom, Lajčakom i velikom trojkom evropskoj, Makron, Šolc i Meloni. Ja ću biti sam sa naše strane. Bila je petorka ovde. Oni su doneli svoj predlog oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << načina formiranj ZSO, mi smo dali svoje sugestije i odgovore. Mi smo spremni da razgovaramo o tome. Ja se nadam da će to proteći u dobroj atmosferi. Tu nema lepog sastanka, ni lepih stvari".

"Oni su rekli da su to prihvatili kao osnovu, bazu. Rekli su da ZSO uopšte nije tema i da neće biti tema. Oni neće da budu krivci iako je svima jasno ko ne želi dijalog i ko ne želi formiranje Zajednice srpskih opština. Koristiće se Banjska da bi se vršilo izjednačavanje krivice i da bi se Srbiji prebacilo ne znam ni ja šta. On nikada neće formirati ZSO, ma kakvu.", rekao je Vučić.

"Oni su priznali nezavisno Kosovo i oni to nikada neće povući. Većina ljudi zna da se borimo snažno i da čuvamo budućnost za svoju decu", naglasio je on.

Rekao je i da imamo šta da izgubimo, te to oni u Americi i Evropi znaju, dok mi ne smemo da dozvolimo da izgubimo bilo šta.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić o sastanku u Briselu: Svima je jasno ko ne želi dijalog, koristiće se Banjska za izjednačavanje krivice

Izvor: Danas, 25.Okt.2023

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je gostujući u Dnevniku RTS-a izjavio da će u naredna dva dana u Briselu imati susrete sa Šarlom Mišelom, Đozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom, kao i sa "velikom trojkom" Makronom, Šolcom i Meloni.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.