Vučić najavio otvaranje ambasade Srbije u glavnom gradu Surinama

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavio otvaranje ambasade Srbije u glavnom gradu Surinama

Jačanje odnosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ministarki spoljnih poslova Surinama Ildiz Polak-Beil na odluci te zemlje da povuče proiznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i uručio joj pismo za predsednika Desirea Botersa, u kojem ga poziva u zvaničnu posetu našoj zemlji.

Pročitajte i:

Ministarka Polak-Beil prenela je pozdrave predsednika Botersa i rekla da očekuje da njegova zvanična poseta Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bude realizovana do kraja godine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika. Vučić je rekao da Srbija veoma ceni to što Surinam poštuje međunarodno pravo.

- Nemešanje u unutrašnje stvari drugih zemalja i samostalnost u donošenju odluka svedoči o nezavisnoj i principijelnoj politici Surinama - istakao je predsednik Vučić.

Vučić je najavio otvaranje ambasade Srbije u glavnom gradu Surinama, Paramaribu, kao i dodeljivanje stipendija za školovanje studenata iz Surinama u okviru programa "Svet u Srbiji". Dvoje sagovornika su se saglasili o postojećim velikim mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje, čemu će doprineti i do sada potpisani sporazumi.

Uskoro se očekuje i potpisivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji, a potom formiranje međuvladine komisije, kako bi se razvila saradnja u oblasti poljoprivrede, pomogla industrijalizacija Surinama i uspostavila svaka druga vrsta saradnje, poput saradnje u oblasti sporta, najavili su Vučić i Polak-Beil, navpodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.