Vučić kampanjom Budućnost Srbije ne krši zakon

Izvor: Mondo, 20.Feb.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić kampanjom 'Budućnost Srbije' ne krši zakon"

Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio antikorupcijske zakone aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", kažu iz Agencije za borbu protiv korupcije.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Kako se u konkretnoj situaciji radi o vršenju ustavnih ovlašćenja predsednika Republike, a ne o aktivnostima vezanim za promociju političkih stranaka korišćenjem javnih resursa, Agencija je stava da u kampanji 'Budućnost Srbije' nije prekršen Zakon o Agenciji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << navodi se u saopštenju Agencije.

Takođe, u vezi sa navodom iz prijave da je predsednik Republike "komentarisao lidere političkih partija i pokreta", Agencija ukazuje da su funkcioneri, izabrani neposredno od građana, izuzeti od obaveze da nedvosmisleno predoče sagovornicima i javnosti da li iznose stav organa u kojima vrše javnu funkciju ili stav političke stranke odnosno političkog subjekta.

Koliko košta Vučićeva kampanja i kolika mu je plata...

"Predstavljanje Srbije u zemlji i inostranstvu jedno je od ustavnih ovlašćenja predsednika Republike. Ni Ustav, ni Zakon o predsedniku Republike ne propisuje detaljnije šta obuhvata predstavljanje Republike Srbije u zemlji", navela je Agencija.

Dodaje se da portal www. vucic. rs, na koji se poziva podnosilac prijave, nije javni resurs i da objavljivanje informacija o kampanji "Budućnost Srbije" na tom portalu ne predstavlja kršenje Zakona o Agenciji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija za borbu protiv korupcije: Vučić nije prekršio zakon

Izvor: RTS, 20.Feb.2019

Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", saoštila je Agencija, povodom prijave koja je podneta toj instituciji. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.