Vučić iznenađen najavom Mađarske za podizanje zida

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić iznenađen najavom Mađarske za podizanje zida

OSLO - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je iznenađen i šokiran najavom iz Mađarske da će podići zid duž srpsko-mađarske granice zbog problema migranata, navodeći da rješenje nije u podizanju zidova, posebno zato što Srbija nije kriva za taj problem.

Vučić je za RTS rekao da će o tome razgovarati sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i evropskim zvaničnicima, navodeći da je to prije svega pitanje Evropske unije, jer je Srbija tranzitna zemlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Niko ne može Srbiji ništa da kaže. Za šta je Srbija kriva, za krizu u Siriji, zbog sukoba Islamske države, Kurda... Srbija je samo tranzitna zemlja, oni nisu ušli kroz Srbiju, već teritoriju EU, kroz Bugrsku i Grčku", rekao je Vučić.

On je istakao da ne razumije najavu podizanja zida i istakao da Srbija neće podizati zidove prema drugima, zatvarati se i "živeti u Aušvicu".

"Ti ljudi što su ušli u Srbiju, oni ne žele tu da ostanu. Šta hoćete od nas, prehranjujemo ih, čuvamo ih, oni ništa od toga ne žele u našoj zemlji, a sad neko još podiže zidove", rekao je Vučić.

On je naveo da ništa od toga ne razumije, ali da će razgovarati sa Orbanom i da očekuje da dobije logične odgovore.

Vučić je podsjetio da je za 1. jul zakazana zajednička sjednica vlada Srbije i Mađarske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.