Vučić iz Kine: Ovo je velika i važna poseta, očekuju nas bitni sastanci FOTO

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 15:05

Vučić iz Kine: Ovo je velika i važna poseta, očekuju nas bitni sastanci FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Narodnoj Republici Kini, gde će učestvovati na Trećem forumu za međunarodnu saradnju Pojas i put.

"Ovo je velika i važna poseta Narodnoj Republici Kini – izuzetno bitni sastanci i veoma važni sporazumi koje potpisujemo.

Bilateralni sastanak sa predsednikom Sijem je posebna čast i privilegija, a potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini otvoriće mnogo toga i popraviti poziciju naših poljoprivrednih i industrijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvođača.

To je vizionarski pogled u budućnost, a ne samo lepa vest.

Srbija kao mala ekonomija mora da nadomešćuje nedostatak veličine domaćeg tržišta snažnom izvoznom orijentacijom i preferencijalnim trgovinskim aranžmanima, preko kojih postaje atraktivnija potencijalnim investitorima, a domaćim kompanijama obezbeđuje povlašćen pristup novim tržištima.

Posebno treba istaći izvoz na kinesko tržište sojinog ulja, smrznutih malina, ali i plasman svežih jabuka, meda i drugih važnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Kada govorimo o našim političkim odnosima, oni su na izuzetnom nivou zahvaljujući predsedniku Siju i njegovom ličnom angažmanu. Nastavićemo da ih unapređujemo i nikada se nećemo odreći istinskog prijateljstva sa NRK.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za medije po dolasku u Narodnu Republiku Kinu, gde će učestvovati na Trećem forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put", napisao je Vučić na Instagramu na nalogu Buducnostsrbijeav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.