Vučić i Zeman tet-a-tet, sastanak delegacija, poslovni forum

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Zeman tet-a-tet, sastanak delegacija, poslovni forum

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček u Palati Srbija za predsednika Češke Miloša Zemana, koji boravi u poseti Srbiji.

Češku delegaciju, koju predvodi Zeman, dočekali su i brojni ministri u Vladi Srbije - Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Nenad Popović, Nebojša Stefanović, Goran Knežević, Aleksandar Vulin.

Nakon svečanog dočeka, uslediće tet-a-tet sastanak dvojice predsednika, a zatim i plenarni sastanak sa članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve delegacije. Planirano je i potpisivanje dva bilateralna sporazuma, a potom će uslediti konferencija za novinare.

Za 12.30 planiran je početak Srpsko-češkog poslovnog foruma.

Uvodna obraćanja održaće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, i njegov češki kolega Vladimir Dlouhi, kao i dvojica lidera Srbije i Češke Vučić i Zeman.

Zemana je juče na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Srbije, koji je na Instagram nalogu "budućnostsrbija" uz fotografiju s dočeka napisao da su odnosi između Srbije i Češke danas na najvišem nivou.

Vučić i Zeman juče su položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju.

Češka delegacija počela je juče zvaničnu posetu Beogradu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić i Zeman danas u četiri oka, potom sledi sastanak delegacija i poslovni forum

Izvor: Blic, 11.Sep.2019

Predsednik Češke Miloš Zeman juče je doputovao u posetu Beogradu, a zvanični razgovori dvojice predsednika i delegacija planirani su za danas, kao i potpisivanje bilateralnih sporazuma, te Srpsko-češki poslovni forum.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.