Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 14:42

Vučić i Tanin uoči sednice SB UN o dijalogu

Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin razgovarao je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju procesa očuvanja i unapređenja regionalnog mira i stabilnosti.
Kako je objavljeno na sajtu Ujedinjenih nacija Vučić i Tanin su razgovarali uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o izveštaju generalnog sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Antonija Guteresa o radu Unmika, što je deo redovnih konsultacija uoči sednice.
"Tanin i predsednik Vučić razmenili su stavove o pitanjima povezanim sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine, pri čemu je Tanin ponovio posvećenost UN u podršci dijalogu uz pomoć EU", piše u saopštenju objavljenom na sajtu UN.
Dan ranije Tanin je razgovarao sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem o dijalogu i normalizaciji odnosa.
Takođe, njih dvojica razgovarali su i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i načinima podrške vladinoj agendi za jačanje vladavine zakona, borbu protiv korupcije i poboljšanje odnosa među zajednicama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Tanin o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021

Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin razgovarao je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju procesa očuvanja i unapređenja regionalnog mira i stabilnosti...Kako je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Tanin uoči sednice SB UN o dijalogu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2021

Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Misije Ujedinjenih nacija (UN) na Kosovu (UNMIK) Zahir Tanin razgovarao je u utorak, 13. aprila, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Oni su razgovarali o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.