Vučić i Palmer: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Palmer: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima

Beograd -- Direktor za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt Departmentu Metju Palmer posetio je Beograd i sastao se sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Vučić i Palmer su konstatovali da su bilateralni odnosi dveju država postavljeni na snažnim temeljima i da se razvijaju u dobrom smeru.

Kako se navodi, na sastanku Vučića i Palmera, kojem je prisustvovao američki ambasador Kajl Skot, razmotrene su mnogobrojne teme od zajedničkog interesa, pre svega srpsko-američke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilateralne odnose, situaciju u regionu i napore Srbije u sprovodjenju društvenih i ekonomskih reformi.

Američki zvaničnici ponovili su podršku SAD-a naporima Srbije da ispuni uslove EU za članstvo i naglasili da Ambasada SAD u Srbiji kroz različite programe podržava Vladu Srbije u evrointegracijama.

Premijer Vučić, direktor u Stejt Departmentu Palmer i ambasador Skot razmotrili su regionalnu situaciju i zaključili da je važno promovisati bolje odnose u regionu Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je istakao da bi izgradnja infrastrukture i bolja ekonomska saradnja bez trgovinskih prepreka najviše učinile za razvoj regiona, ali i cele Evrope, i značajno doprinele očuvanju mira i stabilnosti.

Dvojica američkih diplomata su zahvalila srpskom premijeru za njegovo liderstvo i posvećenost ispunjenju ovog cilja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ RAZGOVARAO SA PALMEROM: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2017

Sastanku prisustvovao američki ambasador Kajl Skot..Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt Departmentu SAD-a Metju Palmer konstatovali su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi dveju država postavljeni na snažnim temeljima i da se razvijaju u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Predstavnik Trampove administracije u poseti Srbiji

Izvor: VOA, 11.Feb.2017, 02:26

Metju Palmer, direktor Stejt departmenta za Južnu i Centralnu Evropu, doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje se sastao sa premijerom Aleksandrom Vučičem i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem. Bilateralni odnosi, situacija u regionu i napori Srbije u sprovođenju reformi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.