Vučić i Dačić odobrili Paradu ponosa

Izvor: Blic, 26.Sep.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dačić odobrili Paradu ponosa

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i premijer Ivica Dačić dali su "zeleno svetlo" da se 27. septembra održi Parada ponosa u Beogradu, piše "Danas", dodajući da, ipak, nije nemoguće da se u poslednji trenutak predomisle.

Policija je, kako navodi list, obavila bezbednosnu procenu koja je "blago pozitivna". Nakon odobrenja državnog vrha, policija će obaviti poslednje pripreme.

Izvori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Danasa" navode da do pozitivne odluke Dačića i Vučića nije došlo ni lako ni jednostavno.

"Ministar bez portfelja zadužen za EU Branko Ružić, kadar SPS, bio je za Prajd, a premijer Dačić nije mogao da se odluči, već je čekao da konačnu odluku donese Vučić", rekao je izvor "Danasa".

Sindikat srpske policije zatražio je od državnog vrha zaštitu za sve policajce koji će obezbeđivati paradu ponosa i za sve učesnike tog skupa, ali i osudio izjave političara.

"Vi ste, gospodo, veoma mudro odlučili da je održavanje gej-parade u interesu države, a odmah posle toga ste hrabro objavili da u toj manifestaciji nećete učestvovati. Od nas srpskih policajaca se traži da je omogućimo i obezbedimo", navodi se u saopštenju SSP i dodaje da bi Dačićeve izjave o nenormalnosti homoseksualizma mogle da se protumače kao "dozvola sa najvišeg mesta za obračun sa nenormalnim".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Dačić odobrili paradu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2013, 00:28

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić odlučili su da se u subotu održi Parada ponosa u Beogradu, saznaje Danas iz izvora u vladi, ali uz ogradu da bi u poslednjem trenutku ipak moglo da dođe do promene stava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.