Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 11:38

Vučić i Čen Bo o borbi protiv korone, vakcini, saradnji i projektima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti kovid 19 u Srbiji i Kini, projektima i saradnji.
Aleksandar Vučić je izrazio zahvalnost predsedniku Siju i Kini na velikoj pomoći u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja.

Predsednik se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv koronavirusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom. 
Poručio je da je nedavna poseta člana Politbiroa CK KP Kine i direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Jang Điečija potvrdila da Srbija i Kina uspešno grade bilateralne odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima. 
Ambasadorka Čen je prenela veliko zadovoljstvo visokog kineskog zvaničnika Janga posetom Srbiji i razgovorima sa predsednikom Vučićem.
Sagovornici su zajedno razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Kina zajedno rade, poput deonice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova. Oni su konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor.
Istovremeno su naglasili značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.
Dvoje sagovornika su se saglasili da dobrom napretku doprinosi međusobno razumevanje, koje karakteriše odnose dveju zemalja i dvojice predsednika.
Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Siju, zahvalio na političkoj i ekonomskoj podršci Kine našoj zemlji i izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana poseta predsednika Sija Srbiji. 
Ranije danas Na Instagram profilu Budućnostsrbijeav objavljena je fotografija sa sastanka u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.