Vučić i Bramerc: Nema otvorenih pitanja u redovnoj saradnji

Izvor: Prva.rs, 25.Maj.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Bramerc: Nema otvorenih pitanja u redovnoj saradnji

Vučić je naglasio da Vlada Srbije još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.
"Po dobijanju zahteva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom", rekao je premijer Srbije.
U razgovoru je zaključeno da nema otvorenih pitanja u redovnoj saradnji Vlade Srbije i Tužilaštva Haškog tribunala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s međima.
Bramerc >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je u poseti Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija koji treba da podnese u prvoj nedelji juna.
Bramerc se sastao sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.
Sastanak je održan u sedištu tužilaštva u Ustaničkoj ulici.
Bramerc je jutrošnjim sastankom sa premijerom Alekasandrom Vučićem započeo dvodnevnu Beogradu pred šestomesečni izveštaj koji podnosi Savetu Bezbenosti UN početkom juna o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom. 
Do Bramercove posete dolazi u trenutku kada Žalbeno veće Tribunala očekuje da lider SRS Vojislav Šešelj 26. maja bude vraćen u Haški sud.
Bramerc je insistirao da Žalbeno veće tribunala donese odluku o hitnom povratku Šešelja u Hag, a odluka je, prema rečima Predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasima Ljajića doneta u petak i prosleđena je redovnim putem.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.
"Po dobijanju zahteva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom", rekao je premijer Srbije.
Glavni tužilac Haškog tribunala pohvalio je danas rad Službe za oktirvanje ratnih zločina MUP-a.
Tokom prijema u MUP-u, ministar Nebojša Stefanović i Bramerc su ocenili da je saradnja tog resora i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju izuzetno dobra.  
Stefanović je Bramerca upoznao o aktivnostima koje to ministarstvo preduzima na ispunjavanju obaveza iz Poglavlja 24 i dodao da će MUP nastaviti rad sa rezidualnim mehanizmom, koji je pravni naslednik Haškog tribunala, saopstio je Biro MUP-a za saradnju s medijima. 
Bramerc je, kako se navodi, pružio je podršku Srbiji na putu evropskih integracija.
Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zaključili su danas u Beogradu da je unapređena saradnja u regionu u predmetima ratnih zločina postala snažna prepreka nekažnjivosti.
Kako je saopštilo Tužilaštvo za ratne zločine, Vukčević i Bramerc su razgovarali o unapređenju saradnje u regionu sa Haškim tribunalom.
Dva tužioca su se složila da je potrebno osnažiti mahanizme regionalne saradnje kroz realizaciju projekta oficiri za vezu i unaprediti rad na predmetima formiranjem zajedničkih istražnih timova.
Bramerc boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji uoči podnošenja šestomesečnog izveštaja Savetu bezbednosti UN.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.