Vučić i Borisov o saradnji, regionu, energetskim projektima

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Borisov o saradnji, regionu, energetskim projektima

Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, kome je zahvalio na podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zato što dve zemlje intenziviraju svoju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

On je istakao da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, ali i razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.

Vučić je rekao i da će naša zemlja nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, a s premijerom Borisovom posebno je razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje dve zemlje.

Svog sagovornika je obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, te najavio da će poslednja deonica auto-puta kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o mogućnostima za diversifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda "Balkanski tok", koji, po predlogu premijera Borisova, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja, navedeno je u saopštenu službe za saradnju s medijima predsednika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.