Vučić dočekao u Palati Srbija predsednika Ugande Musevenija

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 10:24

Vučić dočekao u Palati "Srbija" predsednika Ugande Musevenija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ispred Palate "Srbija" dočekao predsednika Republike Ugande Joveri Kagutu Musevenija.

Predsednik Ugande boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroje garde Republike Srbije.

Nakon dočekao biće održan tet-a-tet sastanak Vučića i Musevenija.

Potom sledi plenarni razgovori delegacija Srbije i Ugande predvođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvojicom predsednika, a izjave za medije planirane su u 11.30 sati.

Od 12 časova počinje srpsko-ugandski poslovni susret.

Srpsko-ugandski poslovni susret biće održan u okviru zvanične posete predsednika Ugande Srbiji.

Privrednicima će se obratiti predsednici Srbije i Ugande Vučić i Kaguta Museveni, a moderator plenarnog dela skupa je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Nakon završetka plenarnog dela biće održane prezentacije kompanija i predstavljene mogućnosti saradnje poslovnih zajednica dveju država.

Ovo je nakon više decenija prva zvanična poseta predsednika Ugande.

Prethodno je, najavljujući zvaničnu posetu Srbiji na najvišem državnom nivou, predsednik Ugande Joveri Kaguta Museveni, u video obraćanju pozvao narod i privrednike iz Srbije da posete ovu bratsku afričku zemlju i investiraju u nju u saradnji sa domaćim privrednicima.

Predsednik Museveni se u video obraćanju zahvalio predsedniku Srbije, što mu je, prilikom nedavne posete Ugandi ministar trgovine Tomislav Momirovića, uputio posebnu poruku pozivajući ga da dođ u Srbiju.

Ministar Momirović je boravio u zvaničnoj poseti Africi u aprilu i tada je razgovarao sa Musevenijem o mogućoj trgovinskoj saradnji dve zemlje.

Srbiju sutra očekuje i svečano otvaranje jedinstvenog restorana i marketa Uganda konekt, u Beogradu na vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.