Vučić razgovarao sa predsednikom italijanske regije Lombardija: Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor FOTO

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 08:23

Vučić razgovarao sa predsednikom italijanske regije Lombardija: "Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor" FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom.

Sastanak je održan u 10 sati.

Vučić je uz fotografiju na svom Instagram profilu napisao:

"Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor sa Atiliom Fontanom o svim bitnim pitanjima naše bilteralne i ekonomske saradnje. Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: 'Sklapanje poslova radi inovacija' održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.

Takođe, razgovarali smo i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

Svakako, iskoristili smo priliku da porazgovaramo i o fudbalu, kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić sa predsednikom regije Lombardija o novim velikim investicijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom, sa kojim je razgovarao o jačanju ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti inovacija, s obzirom na to da je delegacija ove regije gost Inovacionog foruma "Sklapanje poslova radi inovacija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.