Vučić čestitao Svetski dan slobode medija

Izvor: Beta, 03.Maj.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Svetski dan slobode medija

BEOGRAD, 3. maja 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je novinarima Svetski dan slobode medija i naglasio da će se nova vlada zalagati za poštovanje slobode i pluralizma medija.

"Naš cilj je da stvorimo pozitivno pravno okruženje koje poštuje ulogu medija u društvu, zato radimo na donošenju tri ključna medijska zakona i strategije, čijim usvajanjem i primenom treba bitno da se pospeši nezavisnost medija, uz postojano finansiranje javnih televizijskih servisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i povlačenje države iz vlasništva u medijima", naveo je Vučić u čestitki.

Naglasio je da je strateški cilj Srbije članstvo u EU i podsetio da je sloboda izražavanja jedan od osnovnih temelja Evropske unije.

Povodom Svetskog dana slobode medija, akciji "Pet minuta gromoglasne tišine" odazvala se samo televizija B92, dok druge televizije sa nacionalnom frekvencijom nisu prekinule emitovanje programa i objavile Proglas Udruženja novinara Srbije (UNS).

UNS je pozvao novinare i medijske radnike da danas od 11.55 do 12 prekinu program u elektronskim medijima, a da u onlajn i štampanim medijima objave Proglas udruženja povodom Svetskog dana slobode medija.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.